Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2020 12:54
Čas čtení 0:49
Matej Krajčovič

Novozélanďané jsou bez roušek a strachu z koronaviru, nikdo se nenakazil již přes 100 dní. Daní je však zákaz vstupu pro turisty

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ojedinělé případy hlásí pouze ze státní karantény, která je povinná pro všechny občany vracející se ze zahraničí.

Zatímco v Česku, v USA nebo i některých dalších zemích se stále hovoří o druhé vlně koronaviru, Nový Zéland se raduje z vítězství už více než tři měsíce po sobě.

Ostrovní stát totiž již více než 100 dní nezaznamenal žádné komunitní šíření, tedy osobu, která by se nakazila v práci, v restauraci nebo od svých rodinných příslušníků.

Epidemiologové po celém světě vyzdvihují zejména premiérku Jacindu Ardernovou, která na Novém Zélandu prosadila jedny z nejtvrdších karanténních opatření vůbec. Statistiky se tak prozatím zastavily na 1 569 případech nákazy a 22 mrtvých.

Na konci března a v průběhu dubna platil tvrdý lockdown, kdy Novozélanďany vyzvali, aby zůstali doma. Svou roli ale sehrála zejména povinná karanténa a test pro všechny obyvatele, kteří se vracejí domů ze zahraničí, ale zejména bezprecedentní zákaz vstupu pro všechny turisty.

Domů
Sdílet
Diskuse