Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2020 21:51
Čas čtení 0:59
Dominik Vetrák

Atomic Heart je ruský Bioshock zkřížený s Prey. Sleduj souboj s děsivou příšerou a těš se na hororovou hru nové generace

TECH
Uložit Uložené

Atomic Heart vyjde na PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X.

Studio Mundfish odhalilo sci-fi počin Atomic Heart ve vynikajícím traileru před více než dvěma lety. Hned po něm nás ohromil i gameplay trailer z roku 2019, ale od té doby jsme o hře neslyšeli. Mnozí se obávali, že se celý vývoj pokazil.

Nepomohly tomu ani spekulace na internetu. Ty tvrdily, že vývoj hry je problémový, vývojáři nemají jasný cíl a špičkově vypadající trailery nepředstavovaly skutečný vzhled hry.

Doporučeno
Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů 14. července 2020 16:08

A to je škoda, protože hra působila majestátně. Design prostředí, příšer a sci-fi prvků vyrážel dech v každé scéně. Bylo opravdu těžké věřit tomu, že na hře pracuje neznámý tým z Ruska.

Po více než roce však přichází překvapení a dnes sledujeme gameplay záběry, které potvrzují, že hra Atomic Heart stále žije. Tentokrát jsme už však trochu zklamáni. Prostředí vypadá oproti dřívějšku trochu více genericky a prázdně, nejsou vidět zajímavé sci-fi prvky a 7 minut dlouhé video ukazuje souboje jen s jednou zbraní.

Samotný gameplay a combat se až nápadně podobá na Prey z roku 2017. A i když šlo o vynikající FPS akci, od Atomic Heart jsme čekali něco jiného. Zbývá jen doufat, že vývojáři budou mít na její dokončení dostatek času a vytvoří něco speciálního.

Zatím nevíme ani rok, ve kterém má hra vyjít. Vyjít má na platformách PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X. Samozřejmě, stará generace konzolí neukáže Atomic Heart v nejlepším světle. Velmi dobrou zprávou je i to, že o soundtrack se postará Mick Gordon (Doom či Doom Eternal). Už jen jeho hudba dokáže udělat z průměrné hry skvost.

Domů
Sdílet
Diskuse