Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2020 v 8:13
Čas čtení 0:36
Adam Smeták

V Česku přibylo nejvíce nakažených od začátku dubna

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Denní nárůst ze čtvrtka je nejvyšší od 3. dubna.

Česko hlásí třetí nejvyšší denní nárůst počtu nakažených od začátku pandemie koronaviru. Ve čtvrtek bylo nově identifikováno 330 případů nákazy. Momentálně je v republice 5 436 aktivních případů a za celou dobu pandemie jich bylo potvrzeno celkem 19 401. Z toho se 13 574 osob již vyléčilo a 391 jich nemoci Covid-19 podlehlo. Informuje o tom web ministerstva zdravotnictví.

V Česku přibylo nejvíce nakažených od začátku dubna
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Největším ohniskem nákazy je i nadále Frýdek-Místek, kde je nakaženo v přepočtu 42,39 osob na 100 tisíc obyvatel. Druhá nejhorší situace je nově v hlavním městě Praha, kde byla nemoc Covid-19 potvrzena v přepočtu u 29,53 lidí na 100 tisíc obyvatel. 

Klíčovým faktorem je počet hospitalizovaných, který ale ministerstvo už čtyři dny neaktualizovalo. Podle posledních dostupných údajů z pondělka bylo v nemocnicích 131 osob s koronavirem a z toho jich 24 bylo v těžkém stavu. Jednalo se o pozvolný nárůst

Nicméně, oproti situaci na začátku dubna jde o násobně nižší čísla. Tehdy bylo v nemocnicích v jeden den až 428 lidí a 104 jich bylo v těžkém stavu.

Doporučeno
Chorvatsko hlásí nejvyšší počet nových nakažených koronavirem od začátku pandemie Chorvatsko hlásí nejvyšší počet nových nakažených koronavirem od začátku pandemie 13. srpna 2020 v 20:07
Domů
Sdílet
Diskuse