Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2020 8:36
Čas čtení 0:44
Matej Krajčovič

Kim Čong-un je prý v kómatu

NEWS
Uložit Uložené

Nyní informace spadá do prohlášení o tom, že část pravomocí přesunul na svou mladší sestru.

Americký deník New York Post informuje, že severokorejský lídr Kim Čong-un je možno v kómatu. Novinářům to měl potvrdit Čang Song-min, bývalý poradce prezidenta sousední Jižní Koreje.

Podobné spekulace se šířily již před několika měsíci, kdy se je však nepodařilo potvrdit. V dubnu Kim na tři týdny zmizel z očí veřejnosti a přestože se nakonec při několika příležitostech ukázal, dodnes se spekuluje, že mohlo jít pouze o jeho dvojníka nebo starší záběry z archivu státních médií.

Doporučeno
Kim Čong-un přenesl část pravomocí na svou sestru Kim Čong-un přenesl část pravomocí na svou sestru 20. srpna 2020 17:49

Nyní by informace o jeho kritickém zdravotním stavu zapadaly i do zpráv, že diktátor přesunul část pravomocí na svou mladší sestru Kim Jo-čong.

Kim Čong-un je vraj v kóme. Špekulácie o jeho zdraví sa objavujú opäť
Zdroj: TASR/AP

Exporadce soudí, že Kim Čong-un je v kómatu, ale zatím při životě. Problémem režimu podle něj může být i fakt, že zatím prakticky neexistuje jasná následnická struktura. Současný lídr se k moci dostal po smrti svého otce, ale o jeho dětech se toho mnoho neví a na takto důležitý post jsou téměř jistě příliš mladé.

Počítá se tedy spíše s jeho 33letou sestrou, která podle různých zdrojů de-facto zemi řídí už i nyní. Oficiálním důvodem pro přesun pravomocí má být odlehčení Kim Čong-una od přílišného stresu.

Domů
Sdílet
Diskuse