Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2020 20:35
Čas čtení 0:45
Richard Balog

Redesign interiéru po 12 letech bydlení, který dodal plechové stavbě potřebnou jemnost a grácii

Redesign interiéru po 12 letech bydlení, který dodal plechové stavbě potřebnou jemnost a grácii
Zdroj: BoysPlayNice
KULTURA
Uložit Uložené

Doplnění funkční a zároveň esteticky atraktivní vrstvy na původní surovou konstrukci, které ocení každý příznivec minimalistických linií.

V roce 2015 by nás ani nenapadlo, že na území České a Slovenské republiky máme tak velké množství architektonických studií na světové úrovni.

Za všechny můžeme zmínit RULES, Beef, Formafatal nebo OK PLAN ARCHITECTS, na jejichž práci z města Humpolec si dnes posvítíme. Konkrétně přitom půjde o redesign interiéru po 12 letech používání.

Doporučeno
Kendall Jenner ukázala bydlení v LA. Podívej se na sídlo vybavené kvalitními materiály či bazénem v zahradě Kendall Jenner ukázala bydlení v LA. Podívej se na sídlo vybavené kvalitními materiály či bazénem v zahradě 8. srpna 2020 10:34

Tým architektů kolem Ing. arch. Ludek Rýznera přitom dokázal vizuálně velmi zajímavě splnit požadavky klientů, kteří toužili po rozsáhlé změně. Hlavní prioritou bylo zjemnění původní surovosti v obytném podlaží, kam tvůrci přidali další vrstvy, jejichž úkolem není jen řešení estetické stránky, ale také funkčnosti v podobě lepšího řešení akustiky. 

Díky použití obkladových konstrukcí stropů z dubového dřeva či novým závěsům zajišťujícím majitelům potřebnou intimitu došlo k jejímu výraznému posunu. Další úpravy již byly zaměřeny výhradně na redesign vybraných místností. Do pozornosti dáváme především výměnu kuchyňské linky, osvětlení či nové krbové těleso reagující na aktuální trendy ve způsobu vytápění interiérů. 

Samotní majitelé všechny práce nepovažují za přestavbu, ale spíše doplnění funkční vrstvy, která se s nově vloženými prvky vhodně doplňuje a vytváří tak harmonický celek. Nyní si už „Plecháč“ s podlažní plochou 250 metrů čtverečních vychutnej na záběrech od BoysPlayNice.

Domů
Sdílet
Diskuse