Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. srpna 2020 6:55
Čas čtení 0:53
Tímea Krauszová

Video K-pop skupiny BTS vidělo více než 100 milionů lidí, je to nejvíce zhlédnutí za 24 hodin v historii YouTube

HUDBA
Uložit Uložené

Jejich video k písni Dynamite explodoval na internetu, za 24 hodin mají více než sto milionů zhlédnutí.

Korejský boyband BTS válcuje žebříček na YouTube. Jejich nový singl Dynamite se těší masivnímu úspěchu, za 24 hodin si ho prohlédlo již více než sto milionů lidí. Překonali tak i Taylor Swift či Ariannu Grande, přičemž v žebříčku top 10 nejsledovanějších videí za 24 hodin se nacházejí pětkrát. Rekord se jim podařilo překonat během uplynulého víkendu.

Video K-pop skupiny BTS videlo viac ako 100 miliónov ľudí, majú najviac videní za 24 hodín v histórii YouTube
Zdroj: YouTube

Dynamite je první video v historii, které za 24 hodin získalo 100 milionů zhlédnutí

BTS z pomyslné youtubového trůnu sesadili své kolegy Blackpink, kteří se předtím s 86,3 miliony vidění mohli chlubit celé léto. Jejich hit How You Like That se na vrchol žebříčku dostal v červnu 2020.

BTS je však s téměř dvaceti miliony vidění navíc hravě překonali. Jejich song Dynamite je kromě toho prvním videem v historii YouTube, které vůbec dosáhlo zmíněných sto milionů zhlédnutí za 24 hodin.

Poprvé si kapela zazpívala čistě jen v angličtině, což pravděpodobně dopomohlo k tolika zhlédnutí. Pozitivní, veselá píseň doprovázená výbuchem pastelových barev nezůstala pověsti k-popové kapely nic dlužná.

BTS připravuje album, které by rádi vypustili v druhé polovině tohoto roku, uvádí BBC. Singl chtěli vydat co nejdříve, aby tak mohli oslovit své fanoušky. „Kvůli pandemii covid-19 lidé na celém světě procházejí těžkým obdobím, proto jsme se s našimi fanoušky chtěli podělit o kousek pozitivní energie,“ řekli.

Sedmičlenná kapela také kraluje iTunes žebříčkům ve 104 zemích a je docela možné, že se stanou číslem jedna ve Spojeném království již tento pátek.

Domů
Sdílet
Diskuse