Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2020 v 7:31
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

V Česku přibylo rekordních 798 nově nakažených

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Další den, další rekord.

Nový typ koronaviru SARS-CoV-2 byl během pátku v České republice prokázán u 798 osob. Jedná se tak o nejvyšší denní přírůstek od začátku pandemie. Zároveň se jedná už o několikátý rekord tento týden. Páteční hodnoty jsou však zdaleka největší (předchozí rekord byl překonán o více než 100 nakažených).

Počet provedených testů za včerejšek zatím není známý, v předchozích dnech jich však bylo provedeno zhruba 10 až 11 tisíc.

Doporučeno
Situace v Praze je alarmující, řekla hygienička. Zakáže se noční provoz barů a restaurací, rozšíří se i nošení roušek Situace v Praze je alarmující, řekla hygienička. Zakáže se noční provoz barů a restaurací, rozšíří se i nošení roušek 4. září 2020 v 14:43

Podle informací zveřejněných na webových stránkách ministerstva zdravotnictví se u nás celkově novým koronavirem nakazilo 27 249 lidí. Aktuální počet aktivních případů je 7 793.

V pátek se z onemocnění covid-19 vyléčilo 188 lidí, celkový počet uzdravených lidí se tak zvedl na 19 027. Mírně se ale zvýšil i počet hospitalizovaných pacientů. Těch je nyní 190, což je ovšem stále výrazně méně, než tomu bylo na jaře. Ve vážném stavu se nachází 44 osob.

Hlavními ohnisky v tuto chvíli jsou Hodonínsko, Svitavsko a Praha. Právě situaci v hlavním městě označila hygienička během včerejší tiskové konference za alarmující. Už od středy příštího týdne se proto zakáže noční provoz barů a restaurací, zároveň se také zpřísní pravidla pro nošení roušek. Kde všude se budou nosit, jsme pro tebe shrnuli zde.

Domů
Sdílet
Diskuse