Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2020 14:43
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Situace v Praze je alarmující, řekla hygienička. Zakáže se noční provoz barů a restaurací, rozšíří se i nošení roušek

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česko se vrací do opatrného režimu.

Příští týden ve středu začne v Praze platit zákaz nočního provozu barů a restaurací. Uvedla to pražská hygienička Zdeňka Jágrová na tiskové konferenci. Podniky budou muset být zavřeny od půlnoci do šesté hodiny ranní

Doporučeno
Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili 2. září 2020 14:26

Kromě tohoto opatření zůstane v platnosti nošení roušek v metru i ve vestibulu metra, v nádražních budovách a v areálu pražského letiště. Nově se budou muset rouškou chránit i nakupující v prostorách nákupních center a obchodů obecně. 

Tím ale opatření zdaleka nekončí. Od pondělí 14. září bude z vyhlášení pražské hygieny platit nošení ústenek ve společných prostorách škol, kterými jsou například záchody, společné chodby, během přesunů po budovách nebo třeba v řadách u školních bufetů. 

„Chtěli jsme se vyhnout ekonomickým ztrátám u barů a dát občanům čas, aby se na nová opatření připravili. Stejně tak školy. Nechtěli jsme je zaskočit,“ vysvětlila Jágrova důvod, proč se opatření v Praze zavádí až o týden, respektive o 10 dní později.

V říjnu by Česko mělo mít k dispozici nové testy na koronavirus, po kterých bude výsledek jasný už za 45 minut.

Domů
Sdílet
Diskuse