Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2020 10:55
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

Novak Djokovič reaguje na vyloučení z US Open poté, co nechtěně napálil míček do krku rozhodčí

NEWS
Uložit Uložené

Novak Djokovič nedohrál aktuální US Open, do kterého byl nasazen jako turnajová jednička.

Nasazenou jedničku Novaka Djokoviče diskvalifikovali organizátoři akce US Open kvůli tomu, že ve vypjaté situaci odpálil míček mimo kurt, přičemž si nedal pozor a neúmyslně zasáhl čárovou rozhodčí.

„Rozhodčí vyloučil Novaka Djokoviče na základě pravidel US Open za nebezpečné a bezohledné odpálení míčku z kurtu. Jelikož ho diskvalifikovali, přijde o všechny body do renkingu i prémie, navíc dostane pokutu odpovídající závažnosti provinění,“ píše se v oficiálním stanovisku organizátorů. 

Novak Djokovič v tomto roce zatím neprohrál a suverénně si šel po 18. grandslam, který dnes už s jistotou nezíská. K situaci se po pár hodinách od vyřazení z prestižní soutěže vyjádřil i na svém instagramovém profilu. „Z této situace jsem zklamaný. Naštěstí je rozhodčí v pořádku a už se cítí lépe. Velmi mě mrzí, že jsem jí způsobil bolest. Nebylo to správné, ale neudělal jsem to úmyslně,“ napsal.

Domů
Sdílet
Diskuse