Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2020 14:40
Čas čtení 0:23
Miriam Rumanková

Od pondělí se bude moci v Anglii shromažďovat maximálně 6 lidí. Nařízení bude platit v interiéru i exteriéru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zákonný limit pro shromáždění se sníží ze současných 30 osob na šest.

V neděli ve Spojeném království zaznamenali 2988 potvrzených případů nového koronaviru, což je nejvyšší denní přírůstek od května, a proto úřad britského premiéra oznámil, že je nezbytné provést určité kroky. Uvnitř ani venku se nebude moci shromažďovat více než šest lidí.

Nařízení se týká soukromých domů, restaurací i parků. Výjimkou jsou školy, svatby, pohřby či organizování kolektivních sportů. Za nedodržení tohoto opatření hrozí viníkovi pokuta ve výši 100 liber, o čemž informuje BBC.

Doporučeno
Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang 8. září 2020 16:53

Británie od začátku pandemie eviduje již celkem 354 932 případů nákazy a přes 41 000 úmrtí. Počet pacientů, kteří v důsledku pandemie zemřeli, je v Británii nejvyšší ze všech evropských zemí.

Domů
Sdílet
Diskuse