Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2020 15:06
Čas čtení 0:58
Miriam Rumanková

Učitel dějepisu vyhrál milion liber ve znalostní show rok poté, co si jeho bratr z relace odnesl domů půl milionu

NEWS
Uložit Uložené

Všechny dotazy zodpověděl za 20 minut.

Donald Fear, 57letý učitel dějepisu, v pátek večer vyhrál milion liber (skoro 29 milionů korun) v show Who Wants to be a Millionaire. Jde o prvního vítěze nejvyšší ceny za 14 let. Odpověděl na všech 15 otázek za dvacet minut, bez menšího zaváhání. V tomto případě jde i o časový rekord v show, informuje Daily Mail.

Doporučeno
Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang 8. září 2020 16:53


Učitel se přiznal, že minimálně 70 % ze své výhry plánuje rozdat své rodině a zbytek využije na spokojený důchod. „Upřímně, pokud bych si nechal celý milion, nemám ani ponětí, co bych s tolika penězi dělal. Klidně bych si mohl koupit Aston Martin, ale nevím, jak bych se do něj vešel. Nikdy bych z něj nevylezl, jsem tlustý! Tolik peněz bych reálně mohl utratit jen na to, abych se přestěhoval, a já jsem opravdu spokojený ve svém nynějším domě. Žiji v něm již 27 let a mám super sousedy. Proč bych se stěhoval?,“ řekl vítěz.

Donald sice zmiňoval, že výhru přerozdělí mezi rodinu, ale asi bude moci vynechat staršího bratra Davytha, který byl také v této soutěži. Loni se dostal přes 14 dotazů do finálového kola, kde odpověděl nesprávně. I tak si ale domů odnesl výhru v podobě půl milionu liber.

„Co jsem cítil, když jsem uviděl otázku za milion liber? Pomyslel jsem si, že vím odpověď a jdu si pro svou výhru. Na nic jiného jsem nemyslel. Byla to jednoduchá otázka a většina učitelů dějepisu by věděla odpověď, i když to není součástí osnov. Toto byla jedna z lehčích otázek za milion,“ řekl Donald.

Domů
Sdílet
Diskuse