Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2020 18:22
Čas čtení 0:36
Daniel Kopejska

VIDEO: Policisté zpacifikovali v metru muže bez roušky

NEWS
Uložit Uložené

Na stanici Florenc policie zasahovala proti muži, který nereagoval na opakované výzvy k nasazení ochrany úst a nosu.

Přímo na nástupišti metra Florenc musela zasahovat policie proti muži, který neměl roušku. Cestujícího si všimla hlídka a nejdřív byl varován, aby si ústa a nos zakryl. Ten však neuposlechl a místo toho začal hlídce ukazovat lístek. Poté si sedl k lidem, kteří na přestupní stanici čekali na příjezd metra. Těm se to však nelíbilo.

Muž se navíc začal postupně chovat i agresivně. Hádka vyústila v zadržení muže. Na sociální síti Facebook to městská policie komentovala slovy: „Žádáme veřejnost, aby dodržovala mimořádná opatření a nařízení. Ušetříte si zbytečné starosti a neohrozíte nikoho dalšího včetně nás. Děkujeme.“

Policisté ho nejdříve svalili na zem pomocí chvatů a následně ho v poutech odvezli na stanici. Pro Novinky.cz mluvčí strážníků Jiřina Ernestová uvedla: „Během více než pětiminutového jednání neuposlechl žádné ze zákonných výzev zakročujících strážníků. V okamžiku, kdy začal stupňovat svoji agresivitu, nezbylo než použít donucovacích prostředků.“ Jednáním dotyčného výtržníka se bude následně zabývat správní orgán.

Doporučeno
Mladík po 6 měsících od překonání onemocnění covid-19 sotva vyjde po schodech. Ničí ho silné migrény i bolesti na hrudi Mladík po 6 měsících od překonání onemocnění covid-19 sotva vyjde po schodech. Ničí ho silné migrény i bolesti na hrudi 14. září 2020 20:29
Domů
Sdílet
Diskuse