Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2020 v 19:46
Čas čtení 0:28
Adam Smeták

Covid-19 se šíří komunitně v těchto pěti krajích

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nákaza koronavirem neustává a prostupuje celou republikou v alarmujícím měřítku, které nemá období ani na poli Evropy.

Nákaza koronavirem se v Česku šíří komunitně již v pěti krajích. Jmenovitě jde o Prahu, Středočeský kraj, Jihomoravský kraj, Zlínský kraj a Královehradecký kraj. Vyplývá to z údajů zveřejněných Ministerstvem zdravotnictví ČR.

Nejvíce zasaženou skupinou mezi muži je věková kategorie 25 až 34 let. U žen jde o kategorii v rozmezí 45 až 54 let. Ještě minulý týden byly regiony hodnoceny po okresech, nicméně páteční mapka obsahuje zbarvení již celých krajů. 

Covid-19 se šíří komunitně v těchto pěti krajích
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Do páteční 18. hodiny bylo v Česku zaznamenáno již 4 525 nově identifikovaných případů nákazy nemocí Covid-19. V rámci pravidelné večerní aktualizace čísel jde o rekordní nárůst. Za čtvrtek do stejné hodiny přibylo 3 139 nově identifikovaných nakažených osob. Tedy o více než tisíc méně. Už nyní je prakticky jisté, že páteční čísla budou rekordní od začátku pandemie.

Doporučeno
Alarmující čísla: Za pátek přibylo už 4 525 nakažených Alarmující čísla: Za pátek přibylo už 4 525 nakažených 9. října 2020 v 18:36
Domů
Sdílet
Diskuse