Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. října 2020 7:32
Čas čtení 1:07
Dominik Vetrák

Gal Gadot si zahraje Kleopatru. Diváci kritizují to, že egyptskou královnu bude hrát Izraelka

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Film zrežíruje Patty Jenkins, která již s Gal Gadot natočila dva díly Wonder Woman.

Izraelská herečka Gal Gadot, kterou znáš zejména jako Wonder Woman z komiksových filmů DC či série Rychle a zběsile, na Twitteru oznámila novou roli. Pod vedením režisérky Patty Jenkins (společně už natočily dva díly Wonder Woman) ztvární jednu z nejznámějších osobností historie – Kleopatru, královnu Egypta

Kleopatra vládla Egyptu 21 let. Byla v blízkém kontaktu a vztahu s několika historickými osobnostmi včetně Julia Caesara. Žila 39 let, ale když věděla, že ji porazí síly Říma a Egypt se stane jeho provincií, otrávila se. Vše ostatní se dozvíme ve filmu.

Doporučeno
10 zajímavostí o Tomu Cruisovi. Toto jsi o něm (možná) nevěděl 10 zajímavostí o Tomu Cruisovi. Toto jsi o něm (možná) nevěděl 3. července 2020 14:35

Gal Gadot tvrdí, že půjde o dosud neviděný způsob vyprávění jejího života. Na stříbrném plátně ji totiž oživí ženský kreativní tým. K režisérce Patty Jenkins a Gal Gadot v hlavní roli se přidá scenáristka Laeta Kalogridis (Alita: Battle Angel, Terminator: Genisys, Shutter Island).

Někteří fanoušci a žurnalisté se z obsazení Gal Gado radují, jiní zase kritizují rozhodnutí obsadit izraelskou herečku jako egyptskou osobnost. Mnozí přitom ani nevědí, že Kleopatra má makedonské/řecké kořeny.

Je nesmyslné, když postavu s černou barvou pleti hraje běloch a zase naopak, ale v tomto případě by diváci mohli přimhouřit oko. Navíc, co se barvy pleti týče, Gal Gadot má ke Kleopatře celkem blízko. 

Myslet je třeba i na fakt, že producenti nalijí více peněz do filmu, v němž hraje slavná hollywoodská herečka, než neznámá tvář z Egypta, která do kin moc diváků nepřiláká. Nás při tomto obsazení spíše mrzí to, že se nenašla kvalitnější herečka než Gadot.

Gal Gadot si zahrá Kleopatru. Diváci kritizujú fakt, že egyptskú kráľovnú bude hrať Izraelčanka
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse