Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2020 17:16
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Podívej se, jak se v Letňanech staví polní nemocnice

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vojáci pracují na stavbě polní nemocnice od 19. října. Na místě se už pracuje na 500 klasických nemocničních lůžkách a 10 lůžkách pro intenzivní péči.

Armáda České republiky nezahálí. Od vlády dostala rozkaz pracovat na polní nemocnici v Letňanech, který se podle tvrzení na sociálních sítích daří plnit. Akce začala 19. října, a už nyní stojí ve vyhrazeném komplexu stany pro 500 nemocničních lůžek a 10 lůžek pro intenzivní péči. Vojáci stihli do letňanského areálu navozit spoustu mobilních jednotek, umístit laboratoře nebo jednotku intenzivní péče.

Doporučeno
Armáda v Letňanech postaví 500 nemocničních lůžek. Nemáme čas, čísla jsou katastrofální, tvrdí Babiš Armáda v Letňanech postaví 500 nemocničních lůžek. Nemáme čas, čísla jsou katastrofální, tvrdí Babiš 15. října 2020 13:27

Hlavní konvoj, jehož součástí bylo 49 mobilních kontejnerových lékařských jednotek, přivezlo 80 kusů vojenských tater a další techniky do areálu v Letňanech už v pondělí. Do Prahy bylo třeba převézt 339 tun zdravotnického materiálu. Celá akce, vzhledem k urgenci vlády a narůstajícím případům koronaviru, musí proběhnout co nejrychleji. Do práce se proto zapojila i vojenská policie.

Domů
Sdílet
Diskuse