Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2020 13:20
Čas čtení 0:38
Tereza Šnajdrová

Mše na Staroměstském náměstí se zúčastnilo několik desítek lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ta se uskutečnila v neděli a podle dostupných informací všichni z přítomných dodržovali rozestupy a respektovali také nošení roušek.

Účastnit se mší v kostelech v tuto chvíli vzhledem k nekontrolovatelnému šíření koronaviru není povoleno, a právě z toho důvodu se v neděli na Staroměstském náměstí uskutečnila mše pod otevřeným nebem. Novinky informovaly o tom, že akce za uzdravení nemocných konané u Mariánského sloupu se zúčastnilo několik desítek lidí.

Doporučeno
Papež František: Homosexuálním párům by mělo být umožněno uzavírat registrovaná partnerství Papež František: Homosexuálním párům by mělo být umožněno uzavírat registrovaná partnerství 21. října 2020 19:39

Ač by v tuto chvíli měli lidé podle vládního nařízení omezit vycházení v domu pouze na nezbytné cesty, mše na Staroměstském náměstí ze zúčastnilo několik desítek lidí. Akce však byla již několik dní dopředu nahlášena jako shromáždění. Mohla se tedy konat v případě, že na ni dorazí maximálně 100 osob ve skupinách po 20 osobách při zachování rozestupů.

Podle dostupných informací na mši nebylo porušeno žádné opatření, příchozí dodržovali povinné rozestupy a všichni měli nasazené roušky. Ty si sundali pouze na moment svatého přijímání. „Při dodržování všech hygienických opatření nastavených vládou při pohybu na venkovním prostranství je možnost šíření viru mizivá a duchovní přínos účasti na mši svaté je pro jednotlivce i celou společnost nenahraditelný,“ okomentovali akci organizátoři.

Domů
Sdílet
Diskuse