Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2020 22:08
Čas čtení 1:08
Adel Ghannam

V Brooklynu vznikla stěna lží Donalda Trumpa. Jeho příznivci ji už stihli poškodit

POLITIKA
Uložit Uložené

Umělecké dílo obsahuje 20 000 nepravdivých výroků prezidenta Trumpa.

Americké volby jsou již za rohem a jak tomu většinou bývá, svůj názor vyjadřují i umělci prostreníctvom své tvorby. V newyorském Brooklynu ve čtvrti Bushwick to vzali zostra a připravili stěnu nepravdivých výroků prezidenta Donalda Trumpa. Informuje o tom portál Bored Panda.

Těch má být na stěně v Brooklynu až 20 000, jejich autenticitu ověřoval deník The Washington Post. Za projektem stojí rádio stanice Radio Free Brooklyn. Na stěně najdou zvědavci výroky rozdělené podle barevných kategorií.

Doporučeno
Donald Trump bojuje o znovuzvolení, pokud vyhraje Biden, výsledky zřejmě neuzná. Vše, co potřebuješ vědět před volbami v USA Donald Trump bojuje o znovuzvolení, pokud vyhraje Biden, výsledky zřejmě neuzná. Vše, co potřebuješ vědět před volbami v USA 10. října 2020 15:30

„Z dálky to vypadá jako chaos – možná je to metafora pro jeho vládu, ale když přikročíte blíž, tak si můžete konkrétní lži přečíst, jsou v chronologickém pořadí a rozděleny do barevných kategorií jako koronavirus, Rusko, migrace, životní prostředí a zaměstnanost. Když potom odstoupíte, tak můžete vidět vzorce v Trumpových lžích,“ uvedl pro Bushwick Daily umělec Phil Buehler, který dílo vymyslel.

Domů
Sdílet
Diskuse