Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2020 8:20
Čas čtení 0:37
Tímea Krauszová

HBO uvede dokumentární film o transgender dětech. Děti i rodiče v něm otevřeně promluví o výzvách, kterým čelí

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Premiéra je naplánována na 12. listopadu.

Dokument s názvem Transhood sleduje čtyři transgender děti během dospívání v Kansas City. Děti ve věku 4, 7, 12 a 15 let se snaží nově definovat „dospívání“: štáb sledoval děti a jejich příbuzné pět let a v intimní snímku odhalují, jak ovlivňuje genderová proměnlivost vnímání celé rodiny.

Doporučeno
Noční děs: Pláč, výkřiky a zděšená tvář. I když se zdá, že tvůj blízký zažívá nepopsatelné hrůzy, nesmíš ho probudit Noční děs: Pláč, výkřiky a zděšená tvář. I když se zdá, že tvůj blízký zažívá nepopsatelné hrůzy, nesmíš ho probudit 31. října 2020 12:30

V dokumentu promluví rodiče i děti

Přišli o většinu kamarádů, dokonce i o některé rodinné příbuzné. „Samotná puberta je těžká, ale pro nás je to ještě těžší, když nevíme, kým jsme,“ zazní v upoutávce na Transhood. Ve snímku promluví nejen rodiče, ale i samotné děti, kterým se časem jejich názor jen upevnil – čím starší jsou, tím více jsou si jisté svojí identitou. Ale ne každý v jejich okolí to uvítal.

Dokument zobrazuje různé výzvy, kterým čelí děti nebo jejich rodiče, a zaznamenává i to, jak je tyto zkušenosti mění. Podle HBO jde o „dojemný, překvapivý a inspirativní film“, který přináší nový pohled na to, co znamená být člověkem. Premiéra je naplánována na 12. listopadu 2020.

Domů
Sdílet
Diskuse