Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2020 17:35
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

Bitcoin se vyšplhal na historicky nejvyšší cenu. Kryptoměna překonala dosavadní maximum staré tři roky

TECH
Uložit Uložené

Dosavadní rekord dosáhl na konci roku 2017, ale nyní se nadechuje na výrazný útok.

Trpělivost přináší růže. Zřejmě takto se cítili majitelé kryptoměny Bitcoin, kteří ji nakoupili v posledních třech letech poté, co v prosinci roku 2017 dosáhla svého dosavadního maxima. Bitcoin se na chvíli vyšplhal na úroveň 19 783 dolarů, jenže v následujících měsících se začala celá sféra kryptoměn propadávat, informuje CoinDesk.

V jednu chvíli se dokonce Bitcoin potácel kolem ceny 3 tisíc dolarů, ale v roce 2020 navzdory pandemii začal šplhat zpět na své původní místo.

Neutekl však před pandemií koronavirus, kdy zůstal celý svět znepokojen epidemiologickým vývojem na planetě. V březnu se kryptoměna potácela na nejnižších číslech celého roku, ba dokonce se v jeden den propadla o celých 50 procent.

Bitcoin sa vyšplhal na historicky najvyššiu cenu. Kryptomena prekonala doterajšie maximum spred troch rokov
Zdroj: Pixabay

Od března ale dokázala hodnota Bitcoinu stoupnout o více než 400 procent, a tak budou investoři pochopitelně z překonání rekordu nadšení. V pondělí 30. listopadu dokázala na chvíli překonat dosavadní maximum 19 783 dolarů o celé 3 dolary, přičemž v podvečerních hodinách se hodnota Bitcoinu ustálila na 19,650 dolarech.

Doporučeno
VIDEO: Japonsko ozářila „ohnivá koule“. O co šlo? VIDEO: Japonsko ozářila „ohnivá koule“. O co šlo? 30. listopadu 2020 17:13

Zřejmě tak nepotrvá dlouho, než se kryptoměna opět nadechne a svůj nový rekord překoná mnohem výrazněji. Několik faktorů naznačuje, že kryptoměnu čeká světlá budoucnost, protože tyto digitální mince začíná postupně akceptovat i gigant finanční sféry PayPal, ale na nedostatek investic si trh s kryptoměnami nemůže stěžovat ani od ostatních finančních institucí.

Domů
Sdílet
Diskuse