Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2020 11:38
Čas čtení 1:21
Tereza Šnajdrová

Přispěj v rámci dobročinné akce Giving Tuesday. I díky tobě se pak rozsvítí Petřín

NEWS
Uložit Uložené

Giving Tuesday již tradičně vybízí společnost ke konání dobrých skutků.

Dobročinná akce Giving Tuesday každý rok pojí stovky milionů lidí z nejrůznějších koutů naší planety, kteří společně konají dobro. Úterý 1. prosince tak bude již tradičně patřit štědrosti a dobrým skutkům, do nichž se může zapojit každý, kdo chce udělat něco hezkého pro druhé.

V Česku Giving Tuesday již pátým rokem pořádá Asociace společenské odpovědnosti, jež se tento rok spojila také s aktivitou Světlo lékařům a společně pak 1. prosince rozsvítí rozhlednu na pražském Petříně.

Doporučeno
Prodej elektronických dálničních známek byl zahájen. Web ale nefunguje Prodej elektronických dálničních známek byl zahájen. Web ale nefunguje 1. prosince 2020 10:48

Giving Tuesday, do kterého se v minulém roce jenom v Česku zaregistrovalo 333 dárcovských výzev, vybízí společnost ke konání dobrých skutků. Loni se díky tomuto projektu podařilo vybrat přes 71 milionů korun, darovat několik tun oblečení a potravin lidem v nouzi a hlavně bylo vykonáno nespočet dobrých skutků

V letošním roce je kladen důraz především na to, jak podpořit potřebné způsoby, které jsou bezpečné a umožňují dělat dobré skutky i při dodržování sociálního odstupu.

Giving Tuesday je jedinečnou příležitostí stát při sobě a navzájem se i v této nelehké době podpořit. Pozitivní zprávy plné naděje totiž dlouho nebyly ve společnosti potřeba tolik, jako právě nyní. Všichni máme něco, co můžeme darovat, a díky sociálním sítím, online dárcovství či nakupování, poštovním službám a telefonům existuje mnoho způsobů, jak vaši štědrost využít k podpoře druhých,“ přiblížila dobročinnou akci Lucie Mádlová, výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti.

Už teď vidíme, že darování potravin online lidem v nouzi oproti předchozím rokům výrazně narostlo. Lidé do teď už nakoupili potraviny za téměř dvojnásobek než v loni,“ dodala pak. Do projektu se může zapojit úplně každý, stačí když se podíváš na web Giving Tuesday, kde můžeš vybírat z více než dvou stovek dárcovských výzev.

Na počest všech dobrých skutků se pak 1. prosince po setmění rozzáří rozhledna na pražském Petříně a v 17:00 hodin dojde také k rozsvícení Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze.

Na té budou promítnuty symboly srdce a baterie, které se v rámci aktivity Světlo lékařům začaly objevovat na budovách nemocnic a domovů pro seniory po celé republice a symbolicky září na podporu všech zdravotníků, pečovatelů, dobrovolníků a spoluobčanů zasažených pandemií koronaviru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Giving Tuesday Česko (@givingtuesdaycz)

Domů
Sdílet
Diskuse