Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. prosince 2020 12:41
Čas čtení 0:57
Adam Novosad

Slovák Ľudovít Klein může brzy vyhrát titul v UFC, míní Attila Végh

SPORT
Uložit Uložené

Stane se Klein šampionem? Attila Végh v tom má jasno.

Svět MMA se v posledních letech dostává stále více do popředí, a tak není divu, že bojovník Attila Végh dnes patří mezi nejpopulárnější osobnosti na Slovensku. Naposledy se do oktagonu postavil v roce 2019, kdy si změřil síly s Karlosem Vémolou, zvítězil a od té doby si naplno užívá trénování svých svěřenců, upozorňuje Šport.sk.

Doporučeno
Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) 20. prosince 2020 10:50

Attila Végh se trenérskému řemeslu věnuje v trnavském Spartakus Fight Gymu, kde se společnými silami připravovali zejména na premiéru Ľudovíta Kleina v nejprestižnější světové MMA organizaci UFC. Klein v tomto zápase zvítězil díky charakteristickému kopu na hlavu a protivník Shane Young si ani neškrtnul.

Attila Végh
Zdroj: TASR

I když se kolem souboje vynořila vlna kontroverze, protože Ľudovít Klein nesplnil váhový limit a UFC mu vzalo část výplaty, svým výkonem drtivou většinu lidí přesvědčil o svých kvalitách. Végh proto Kleinovu premiéru v UFC považuje za sportovní událost roku. „To je jasné, můj Lajoško se jako první Slovák dostal do UFC a zvítězil,“ prozradil bojovník pro Šport.sk.

Klein se s největší pravděpodobností v roce 2021 postaví do oktagonu dvakrát. Nejdříve ho v souboji můžeme očekávat v březnu a pak před koncem roku. Attila Végh se vyjádřil i na téma šancí svého svěřence uspět v UFC, protože Klein podle něj nebude odsouzen k tomu, aby hrál druhé housle.

Végh mu odvážně předpovídá šanci stát se šampiónem ve své váhové kategorii v horizontu dvou let, což by bylo obrovským úspěchem hlavně pro samotného bojovníka, ale nepochybně i pro Slovensko, kde v uplynulých letech začali vyrůstat mnozí talentovaní bojovníci.

Domů
Sdílet
Diskuse