Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2020 13:33
Čas čtení 1:20
Adam Novosad

Rodina univerzitního profesora zotročila osmileté děvčátko, které přišlo žebrat o chléb. Nyní ji jako 46letou vysvobodili

NEWS
Uložit Uložené

Moderní otroctví je v Brazílii neustálým problémem, se kterým se úřadům nedaří bojovat tak efektivně, jak by chtěly.

Otroctví sice mohly zakázat téměř všechny státy světa, ale neznamená to, že lidé v zoufalých situacích nadále nepracují zdarma, pod nátlakem či strachem o vlastní život. V brazilském státě Minas Gerais se orgánům šťastnou shodou okolností podařilo zachránit 46letou Madalenu Gordiano, kterou jedna rodina zotročila ve věku osmi let, píše The Age.

Úřady ji našly v miniaturní pokoji v bytě, kde žila s rodinou, která ji odmalička zneužívala k neplacené práci a dokonce ji přinutila vdát se za staršího příbuzného, aby mohla pobírat jeho důchod i poté, co jednou zemře. „Dávali jí najíst, když byla hladová, ale všechna ostatní práva jí byla odebrána,“ konstatoval inspektor práce Humberto Camasmie.

Domů
Sdílet
Diskuse