Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2021 20:12
Čas čtení 0:44
Ondřej Jarůšek

Pražské O2 universum se změní na očkovací centrum

NEWS
Uložit Uložené

Očkovat by se na místě mohlo začít koncem ledna.

Multifukční hala O2 universum v pražské Libni se promění na velkokapacitní centrum na očkování proti nemoci covid-19. Na svém twitterovém účtu o tom dnes vpodvečer informoval premiér Andrej Babiš, který se byl dle svých slov na místě dnes osobně podívat.

Sál má kapacitu 4,5 tisíce osob a za běžných podmínek je využíván pro pořádání hudebních nebo sportovních akcí. Podle Babišova poradce a bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly by se pod střechou O2 universa mohlo začít očkovat koncem ledna.

Doporučeno
Česko je znovu mezi nejhoršími na světě. Nyní je pozadu s očkováním Česko je znovu mezi nejhoršími na světě. Nyní je pozadu s očkováním 12. ledna 2021 15:28
očkování
Zdroj: Andrej Babiš/Twitter

Jak uvádí server Novinky, podle Romana Prymuly bylo v Česku proti koronaviru naočkováno zatím 40 až 50 tisíc lidí. Oproti celé řadě jiných zemí je však Česká republika pozadu, podle nového žebříčku jsme v počtu aplikovaných vakcín dokonce mezi nejhoršími státy na světě

Dosud byli v Česku očkováni především zdravotníci, už od 15. ledna se však budou moci k očkování přihlásit osoby nad 80 let, 1. února se pak budou moci zaregistrovat všichni ostatní.

Domů
Sdílet
Diskuse