Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2021 13:40
Čas čtení 1:28
Dominik Vetrák

PS5 si volně v obchodě koupíš možná až v roce 2022, výrobci nemají dostatek dílů

TECH
Uložit Uložené

Pokud si chceš letos zahrát na PS5, máme pro tebe špatné zprávy.

„Já to tak drahé kupovat nebudu. Počkám si do února nebo března.“ I takové komentáře jsi mohl najít na různých bazarech a inzerátech, které prodávaly PS5 za mnohem vyšší cenu než maloobchodních 13 tisíc korun. Kdyby tak jen věděli, že nebudou čekat do března 2021, ale 2022, možná by přemýšleli jinak.

CEO společnosti AMD Dr. Lisa Su řekla, že očekává problémy s množstvím dostupných next-gen konzolí do podzimu 2021. AMD vyrábí grafické čipy i procesory pro obě next-gen konzole, takže dobře ví, o čem mluví. V problémech jsou i dodávky počítačových komponent a nových grafických karet.

Doporučeno
10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 28. ledna 2021 9:30

Jakmile se i nějaké PS5 nebo Xbox Series X/S konzole objeví na trhu, vykoupí je takzvaní překupníci. Ti si konzole pořídí za 13 tisíc korun a prodávají je mnohdy i za dvojnásobek. Mnohé skupiny překupníků tak dosud vydělaly již desítky milionů dolarů. 

Domů
Sdílet
Diskuse