Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2021 12:22
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

VIDEO: Neskutečná otočka zachránila lyžaře od tvrdého pádu. Francouz Muzaton ohromil svět

SPORT LYŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

K efektnímu manévru mu pomohla i nutná dávka štěstí.

Mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo nabídlo více než dvě čtvrtá místa české lyžařky Ester Ledecké. V mužském sjezdu se totiž odehrály dvě nevídané události: kromě rekordního výkonu Vincenta Kriechmayra, byli diváci svědky i neskutečné otočky, kterou v obrovské rychlosti vysekl Francouz Maxence Muzaton. Ten medaili nezískal, pravděpodobně se tak ale vyhnul ošklivému zranění.

Doporučeno
Ester Ledecká dnes získala opět 4. místo, bronzová medaile jí utekla o 7 setin sekundy Ester Ledecká dnes získala opět 4. místo, bronzová medaile jí utekla o 7 setin sekundy 13. února 2021 16:42

Muzaton měl totiž na trati smůlu a jeho lyže se v obrovské rychlosti zasekla v rýze. A přestože to na začátku vypadalo, že jej hrbolek následně nekontrolovaně vymrštil, závodník se ve vzduchu dokázal otočit, chvíli jet na lyžích pozadu a následně se ve velké rychlosti i otočit. Závod Francouz nedokončil, i tak si ale zasloužil minimálně obdiv. Podobná otočka jej totiž mohla stát zraněné koleno, což se nestalo.

Domů
Sdílet
Diskuse