Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2021 18:13
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Vláda schválila pandemický zákon

POLITIKA ANDREJ BABIŠ ČESKO JAN HAMÁČEK
Uložit Uložené

Urychlené projednání zákona bylo podmínkou hejtmanů, kteří požádali vládu o vyhlášení nouzového stavu.

Vládní kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) schválil návrh pandemického zákona. Ten byl podmínkou hejtmanů, kteří v neděli požádali vládu o vyhlášení nouzového stavu, jenž byl od pondělí prodloužen na další dva týdny. Nový zákon, který má podobnou formu jako návrh zákona z května, nyní dává ministerstvu zdravotnictví více pravomocí. Informuje ČT24.

Doporučeno
Prodloužení nouzového stavu přineslo změny v opatřeních. Toto se mění od pondělí Prodloužení nouzového stavu přineslo změny v opatřeních. Toto se mění od pondělí 15. února 2021 8:21

Pandemický zákon nově zaručí ministerstvu zdravotnictví vydávat opatření pro obchod, hromadnou dopravu, akce nebo služby. Forma zákona je tak prakticky zachována tak, jak byla připravena v květnu pod tehdejším ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (ANO), s přidanými odstavci upravujícími možnost povolání armády, policie, uvolnění peněz ze státního rozpočtu a možnosti pro epidemiologické šetření. Zákon se však v květnu nedostal Sněmovnou ani přes první čtení. 

Domů
Sdílet
Diskuse