Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2021 18:33
Čas čtení 0:33
Tereza Šnajdrová

Počasí jako na houpačce: Z minusových teplot do sedmnácti stupňů Celsia

NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Náznak jara však vydrží jenom pár dnů.

Ještě začátkem tohoto týdne bylo na některých místech České republiky v noci neměřeno i -31 °C. To se však příští týden změní a celá Střední Evropa se může těšit na první záchvěv jara, při němž rtuť teploměrů vyšplhá až na 17 °C. Teplé počasí vydrží jen pár dnů a následně zase přijdou velké mrazy, informuje Meteopress.

Doporučeno
Živě: Sleduj riskantní přistání robotického vozítka NASA na Marsu Živě: Sleduj riskantní přistání robotického vozítka NASA na Marsu 18. února 2021 10:53

Ještě v pátek bude přes celé Česko přecházet okluzní fronta, která zapříčiní výskyt ledovky, ale první víkendový den k nám začne proudit teplý vzduch. Rtuť teploměrů se vyšplhá až na 10 °C a teploty v následujícím týdnu jenom porostou. Vrcholu dosáhnou ve čtvrtek, kdy nás čeká typické jarní počasí a 17 °C.

Teplé počasí však nevydrží dlouho a přelom února a března s největší pravděpodobností přinese návrat celodenních mrazů. Bude většinou oblačno, místy déšť či déšť se sněhem a noční teploty klesnou až na -6 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 5 až 0 °C.

počasí
Zdroj: Meteopress
Domů
Sdílet
Diskuse