Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2021 19:45
Čas čtení 1:09
Marián Mauik Biel

Nový 4K projektor od Optomy už umí nahradit i herní 240Hz monitor. Je přitom podezřele levný

TECH
Uložit Uložené

Cenově je přitom výhodnější než herní televizor s o polovinu menší úhlopříčkou.

Vyměnit televizor za projektor není snadné rozhodnutí. Přestože již není nezbytností mít zatemněnou místnost jako kdysi, stále je třeba mít na to místnost přizpůsobenou. Odměnou je dvoj až trojnásobně větší úhlopříčka než u televizoru stejné ceny. Kvalita obrazu se také výrazně zlepšila. Po přechodu na 4K tak výrobci projektorů nyní zkoušejí další funkci, která má motivovat ke koupi.

Doporučeno
75palcový televizor od Xiaomi konkuruje prémiovému QLEDu od Samsungu. Za poloviční cenu 75palcový televizor od Xiaomi konkuruje prémiovému QLEDu od Samsungu. Za poloviční cenu 10. února 2021 15:37

Optoma uvedla nový přírůstek mezi dostupnými domácími 4K projektory. Model UHD35 má stále slušné parametry na běžné sledování filmů a seriálů. Ale přidává funkce, které z tohoto DLP projektoru dělají náhradu herního monitoru.

projektor, 4K
Zdroj: Optoma

Optoma UHD35 je sice 4K projektor, ale po přepnutí na full HD podporuje až 240 Hz obnovovací frekvenci při latenci 4,2 ms pro co nejlepší plynulost rychlých her. To jsou parametry i pro profesionální hráče.

Domů
Sdílet
Diskuse