Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2021 17:10
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Školy budou možná zavřené i na začátku března, připouští Babiš. Situace je prý „extrémně nepříznivá“

NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér chce navíc zrušit tendr na testy pro děti. Vyhrála podle něj netransparentní firma.

Premiér Andrej Babiš (ANO) pro Českou televizi připustil možnost, že školy by mohly zůstat zavřené i na začátku března. Jejich otevření mělo být podle předsedy vlády podmíněno příznivou epidemiologickou situací v zemi, poslední dny ovšem začal opět narůstat počet nakažených a zvedlo se i reprodukční číslo R, které vystoupalo na hodnotu 1,19.

Podle Seznam Zpráv chce Babiš také zrušit tendr na testy pro děti. Soutěž na dodání testů totiž vyhrála firma Tardigrad International Consulting, které nesplňovala zadané podmínky. Od firmy má přijít 800 tisíc kusů testů do 28. února, ministerstvo vnitra ale v zadávací dokumentaci požadovalo dodání minimálně 914 680 kusů testovacích sad do 25. února.

Doporučeno
Vadí ti pomalé očkování v Česku? 130 zemí s ním ještě ani nezačalo Vadí ti pomalé očkování v Česku? 130 zemí s ním ještě ani nezačalo 16. února 2021 17:42

„Vyhrála to tato netransparentní firma, která nemá výkazy a je podivná a nemá žádnou minulost – a i přesto soutěž vyhrála? Je to podivné, navíc Chironax by testy dodal o 40 milionů levněji,“ řekl Babiš. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) v pondělí předloží všechny podklady na vládě.

Andrej Babiš
Zdroj: Úřad vlády
Domů
Sdílet
Diskuse