Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2021 6:03
Čas čtení 0:57
Martin Mičuda

Nové IS 500 F Sport Performance od Lexusu dostalo pětilitrovou atmosféru. V Evropě se ale prodávat nebude

Nové IS 500 F Sport Performance od Lexusu dostalo pětilitrovou atmosféru. V Evropě se ale prodávat nebude
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://pressroom.lexus.com/2022-lexus-is-500-f-sport-performance-the-is-sports-sedan-unleashed/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lexus.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Modelová řada IS se představuje ve vrcholné verzi F Sport Performance.

Lexus loni představil značně obnovenou modelovou řadu IS, která ve výsledku nabrala na atraktivnosti. Japonský výrobce ale avizoval, že nové IS na evropském trhu prodávat nebude. S největší pravděpodobností za tím stojí přísné emisní normy, kterým se očividně některé modely značky Lexus nevyplatí přizpůsobovat. 

Japonci v úvodu roku prohlásili, že pro rok 2021 chystají hned 3 nové modely s písmenem F v názvu. Prvním z nich je verze IS 500 F Sport Performance, která v tomto okamžiku přichází na svět. Seznamujeme se tedy s vůbec prvním počinem z nové sportovní modelové řady F Sport Performance nahrazující předešla F. Jeho pointou není nic jiného než atmosférický agregát 5.0 V8.

Lexus, IS 500,
Zdroj: https://pressroom.lexus.com/2022-lexus-is-500-f-sport-performance-the-is-sports-sedan-unleashed/

V případě novinky Lexus IS 500 F Sport Performance se bavíme o výkonu 351 kW / 478 koní (při 7 100 ot./min) a točivém momentu 535 Nm. Atmosférický motor umožní IS akcelerovat z 0 na 100 km/h za 4,6 sekundy, o maximální rychlosti se výrobce zatím nezmínil.

Domů
Sdílet
Diskuse