Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2021 11:33
Čas čtení 2:09
Dominik Vetrák

Recenze: Neuvidíš zbytečnější film než Tom & Jerry. Dočkáš se otřesných lidských postav v nezajímavém příběhu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejnovější filmová verze nekonečného souboje kocoura Toma a myši Jerryho nestojí za tvůj čas.

Sem tam se nám stane, že jsme rádi, že v důsledku pandemie jsou zavřená kina. Někdy totiž musíme recenzovat i takové zmetky, jako je Tom & Jerry. A když si představíme, že bychom za to dávali peníze v kině a strávili tím celý večer, je nám z té myšlenky špatně. 

Děj a základní kostru už všichni znáte. Jerry něco vyvede a Tom ho za to chce potrestat. V tomto případě se Jerry dostane do luxusního hotelu jen několik dní před největší svatbou roku v showbyznysu. Hotel zaměstná kocoura Toma, aby se s ním vypořádal. Schválně v recenzi nebudeme zmiňovat žádné logické díry a ulítlá rozhodnutí postav.

Doporučeno
Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? Teorie o WandaVision: Kdo je ve skutečnosti Scarlet Witch, jak do toho zapadají mutanti a uvidíme zcela jiného Visiona? 28. února 2021 10:28

Tom & Jerry je mix animace a hraných hereckých výkonů v reálném světě. Nic tu nedává smysl a vše je postaveno na hlavu. Je jasné, že jde o animák pro děti. Avšak zacílení na děti se trochu láme, když dostanou více prostoru lidské postavy. 

Ty mají ve filmu klíčovou roli a na scéně se objevují až příliš často a na příliš dlouhou dobu. Toma a Jerryho máme rádi pro... Toma a Jerryho. Ne kvůli Michaelu Penovi či Chloe Grace Moretz. Oba jsou dobří herci a máme je rádi, ale v tomto případě hrají doslova dětinské postavy.

Tvůrci ve filmu řeší kariérní úspěch, pomstu, závist či snahu získat šanci zazářit. Jde o lidská témata, která v takovém zobrazení působí jen zbytečně otravně a nuceně. Je to příběh o myši a kocourovi, kteří si dávají „přes držku“ v groteskních situacích, které povoluje jen animace. Nikdo není zvědavý na lidské postavy.

Domů
Sdílet
Diskuse