Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2021 20:28
Čas čtení 2:46
Dominik Vetrák

Eddie Murphy si v Coming 2 America dělá legraci z politické korektnosti. Měl bys vidět jeho nejnovější komedii?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Pokračování legendární, více než 30 let staré komedie se překvapivě vydařilo.

Coming 2 America si v jedné scéně dělá legraci ze zbytečných prequelů, spin-offů a pokračování natočených po desítkách let. Obvykle si tvůrci takto dělají legraci sami ze sebe, když dělají totéž, jako je tomu v případě filmu Coming 2 America, který je pokračováním legendární komedie z 80. let minulého století. Naštěstí, tento film je výjimkou a my jsme rádi, že vznikl. 

Děj není ničím výjimečný a v podstatě kopíruje kostru jednotky. Princ Akeem se brzy stane králem, a tak potřebuje jmenovat svého nástupce. Zamundské zákony však nedovolují vládnout ženám, což je problém, protože Akeem zplodil jen tři dívky a žádného chlapce. Ukáže se však, že v USA má nemanželského syna.

Doporučeno
Studio Paramount donutilo Eddieho Murphyho obsadit do Coming to America bělocha Studio Paramount donutilo Eddieho Murphyho obsadit do Coming to America bělocha 3. března 2021 7:43

Rozhodne se ho tedy vzít k sobě domů a učinit z mladého muže z Queensu chlapa schopného vládnout zemi. To však není jednoduché, protože kromě výchovy se Akeem musí vyrovnat s dalšími hrozbami. 

Tou největší je generál Izzy (Wesley Snipes) ze sousední země, který v Zamundu plánuje vojenský převrat. Zamunda se mu může vyhnout, pokud Akeem provdá jednu ze svých dcer za Izzyho syna, respektive pokud si jeho syn vezme jeho dceru. Problémem je, že mladý Lavelle se zamiloval do místní kadeřnice a raději se vzdá trůnu než její lásky (i v tomto případě se dost recykluje děj jednotky).

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse