Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
3. dubna 2021 14:30
Čas čtení 4:39
Dominik Vetrák

7 nejočekávanějších her, které vyjdou v dubnu a květnu. Pokud chceš hrát nejlepší hry tohoto roku, připrav si pár tisíc korun

7 nejočekávanějších her, které vyjdou v dubnu a květnu. Pokud chceš hrát nejlepší hry tohoto roku, připrav si pár tisíc korun
Zdroj: Electronic Arts
TECH
Uložit Uložené

V dubnu a květnu vychází očekávaná exkluzivní hra pro PS5, strašidelný Resident Evil a mnohem více skvělých titulů, které tě přimějí sedět doma.

Když jsme začátkem února přinesli seznam nejočekávanějších her na únor a březen a nazvali to hrami v karanténě, mnozí si naivně mysleli, že od března už budeme pobíhat venku.

Jenže dnes ti přinášíme seznam nejočekávanějších her na duben a květen a nebudeme překvapeni, když budeme ve stejné karanténní situaci i v době psaní herního kalendáře na léto. Do toho léta to ale hravě vydržíme. Kromě filmů a seriálů totiž vycházejí úžasné hry, které nás donutí zůstat doma u našich konzolí a počítačů. 

Pokud není uvedeno jinak, všechny hry pro PS4 a Xbox One fungují i na next–gen verzích konzolí PS5 a Xbox Series X/S.

Doporučeno
Antonín Tripes: Vývoj mé hry byl těžší než Witcher 3. Bugy nestíháme opravit, i když o nich víme rok před vydáním (Rozhovor) Antonín Tripes: Vývoj mé hry byl těžší než Witcher 3. Bugy nestíháme opravit, i když o nich víme rok před vydáním (Rozhovor) 2. dubna 2021 14:30

Nier: Replicant ver. 1.22474487139 — 23. dubna (PS4, Xbox One, PC)

Po skvělém Nier: Automata se zájem o značku a sérii mnohonásobně zvýšil. Společnost Square Enix prodala už 5 milionů kopií, a tak se společně s vývojářským studiem Platinum Games rozhodly zremastrovat starší díl. Jde o první Nier pro PS3 a Xbox 360 z roku 2010. Tvůrci hry obnovili styl soubojů, aby se více podobal tomu z Automaty, přidali několik různých druhů prostředí, vylepšili textury a celkovou grafickou stránku, nově nahráli hlasy postav a podobně.

Jde o plnohodnotný remaster, který hraničí s remakem, neboť tvůrci předělávali množství herních aspektů. Nier: Replicant má zkrátit čekání na další plnohodnotný díl a my se nesmírně těšíme. Pokud sis na Automatě užíval skvělé postavy a příběh, věz, že něco podobného, ne–li ještě lepšího, tě čeká i v Replicantovi. Vzhledem k nádhernému obalu na krabičce si asi budeš chtít koupit fyzickou edici.


Returnal — 30. dubna (PS5)

Netajíme se tím, že milujeme studio Housemarque. Tvůrci her Resogun, Dead Nation, Alienation, Nex Machina, Matterfall nebo Stardust jsou zárukou kvality. Finské studio je špičkou v akční hratelnosti a co–op zábavě.

Pro PS5 vytvořili svou první velkou AAA hru, která vypadá prostě úžasně. Return je akční střílečka z pohledu třetí osoby, která využívá náhodně generovaný mimozemský svět na nebezpečné planetě.

Returnal je najnovšia exkluzivita pre PS5. Efekty má lepšie ako v God of War a akciu, aká nemá obdobu
Zdroj: PlayStation/Housemarque

Hlavní postavou je Selene, po zuby ozbrojená elitní vědkyně/vojačka, která se snaží přežít na planetě zaseklé v časové smyčce. Vždy, když Selene zemře, probouzí se těsně před tím, než na planetě havaruje. Hra má roguelite prvky, což znamená, že po každé smrti začíná hráč znovu, dokud si nevylepší postavu, zbraně a gadgety natolik, že ji dokáže projít celou. 

Hra má hned několik různých prostředí a na PS4 vyjít nemohla, protože potřebuje SSD. Je to tak kvůli množství nepřátel a vizuálnímu peklu, které se odehrává na obrazovce, ale i kvůli okamžitému oživování (jako v případě Demon Souls pro PS5).

Hra má úžasné částicové efekty, kdy neustále něco svítí, vybuchuje, září, střílí, mění svůj tvar a podobně. Stačí si prohlédnout některé z gameplay záběrů a je ti jasné, že to bude audiovizuální zážitek. Těšit se můžeš na 3D zvuk a několik hodin zábavy, stejně jako i na tajemný příběh.

Resident Evil: Village — 7. května (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC)

Capcomu se poslední roky daří. Podařilo se jim oživit i kvalitu série Resident Evil. Ta postupně upadala, ale poté vyšlo úžasné Resident Evil 7 či remake druhého dílu a byli jsme nadšeni. Sedmý díl nyní dostává pokračování, takže se znovu vžijeme do kůže Ethana a děj budeme sledovat jeho očima — z pohledu první osoby.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 96084 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co nám v souvislosti s Resident Evil: Village stále nesmírně vadí.
  • Proč má Resident Evil: Village velké šance stát se nejlepším dílem série posledních let.
  • Proč by tě měl zaujmout Biomutant.
  • Která legendární herní trilogie se vrací s remasterovanou grafikou a ovládáním.
  • V dubnu a květnu vycházejí pro PS5 dvě exkluzivity, jednu z nich přitom vydává Xbox a jinde než na PS5 si ji nezahraješ.
Domů
Sdílet
Diskuse