Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2021 19:02
Čas čtení 0:33
Vojtěch Vanda

Plexisklo pro Volného a Bojka zaplatí daňoví poplatníci

Plexisklo pro Volného a Bojka zaplatí daňoví poplatníci
Zdroj: Poslanecká sněmovna
NEWS ČESKO LUBOMÍR VOLNÝ
Uložit Uložené

Náklady na plexisklo budou uhrazeny z rozpočtu Sněmovny, tedy z peněz plátců daní.

Výdaje za instalaci plexiskla v Poslanecké sněmovně, za nímž budou sedět nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko, zaplatí daňoví poplatníci, uvádí Deník N. Částka 30 tisíc korun, která musela být k pořízení ochranného prostředku vynaložena, půjde totiž ze Sněmovního rozpočtu. 

Doporučeno
Ve Sněmovně už je ochranné plexisklo za 30 tisíc korun kolem míst Volného a Bojka Ve Sněmovně už je ochranné plexisklo za 30 tisíc korun kolem míst Volného a Bojka 18. března 2021 18:46

Neustálé odmítání nošení ochranných pomůcek během jednání ve Sněmovně donutilo konat předsedu Sněmovny Radka Vondráčka (ANO), který po výzvě Sněmovního zdravotního výboru nechal k jejich místům nainstalovat plexisklo. Výdaje na materiál a instalaci ale zaplatí daňoví poplatníci, jelikož je uhradí z výdajů na drobný dlouhodobý hmotný majetek z rozpočtu Kanceláře Poslanecké sněmovny.

Domů
Sdílet
Diskuse