Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2021 10:30
Čas čtení 5:02
Dominik Vetrák

10 největších rozdílů mezi Justice League a Snyder Cutem

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V čem všem se Snyder Cut liší od kinoverze Justice League?

Snyder Cut je venku. Po více než 3 letech od premiéry Justice League můžeme konečně zapomenout na kinoverzi.

Režisér Zack Snyder, který projekt opustil 6 měsíců před jeho premiérou a studio Warner Bros. ho nahradilo Jossem Whedonem, dostal šanci dokončit svou původní vizi. Výsledkem je 4hodinový komiksový epos, který je mnohem lepší než kinoverze, o čemž jsme tě už informovali v naší recenzi (přečti si ji zde)

Joss Whedon si po odchodu Snydera z postu režiséra natočil vlastní scény, přepsal příběh a změnil mnohé věci na žádost studia Warner Bros. Snyder Cut odkrývá, co všechno vlastně noví tvůrci změnili, a tak jsme se rozhodli podívat na zoubek oběma verzím a představit ti 10 největších rozdílů mezi oběma filmy.

Doporučeno
WandaVision byl jen začátek. Toto je 10 chystaných seriálů od Marvelu, které si zamiluješ ještě více WandaVision byl jen začátek. Toto je 10 chystaných seriálů od Marvelu, které si zamiluješ ještě více 18. března 2021 14:30

1. Tón příběhu

Zack Snyder udává svému filmu tón už od začátku ve velmi odlišném stylu. Whedon začal Justice League scénou, v níž Superman představuje naději pro lidstvo. Snyder film otevírá smrtí Supermana a jeho bolestivými výkřiky probouzejícími Mother Boxy signalizující příchod Darkseida. Ve Snyderově verzi je celkově mnohem méně humoru.

2. Steppenwolf a Darkseid

Velké změny se dočkal i záporák Steppenwolf. Ve Whedonově verzi šlo o hlavního záporáka, který toužil dobýt Zemi. Divák tušil, že jedná na základě Darkseidových rozkazů, ale „big baddie“ se v kinoverzi neukázal.

Ve Snyderově verzi má Steppenwolf úplně jiný (a lepší) design a motivaci pro to, co dělá. Zradil Darkseida a dobývání planet je jedinou šancí, jak se může vrátit na domovskou planetu Apokalips.

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros./HBO Max

3. Cyborg

Cyborgova minulost a celý jeho charakterový oblouk byly terčem velké kritiky. Kinoverze se mu věnovala jen zkratkovitě a nevysvětlila nám spoustu věcí, včetně jeho zrodu, pocitů, minulosti a vztahů v rodině. Snyder to napravuje a dává Cyborgovi dostatečné množství prostoru, abychom jeho postavu pochopili lépe. 

4. Flash a Iris

Nejen Cyborg dostal ve Snyder Cutu více scén. Flashe poznáváme v kinoverzi ve scéně, kdy navštíví svého otce ve vězení. V Snyder Cutu je ještě předtím skvělá scéna, kde zachrání dívku, která mu padlo do oka. Jmenuje se Iris West a my už máme potvrzeno, že se objeví i v sólovém filmu Flashe.

Justice League Snyder Cut
Zdroj: Warner Bros./HBO Max
Domů
Sdílet
Diskuse