Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2021 12:57
Čas čtení 0:53
Tereza Šnajdrová

Zoologické zahrady od státu dostanou 80 milionů na krmení pro zvířata

Zoologické zahrady od státu dostanou 80 milionů na krmení pro zvířata
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS ALENA SCHILLEROVÁ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Dotace byly navýšeny o 50 milionů korun.

V pondělí jsme tě informovali o tom, že zoologické zahrady napříč Českem kvůli koronaviru a nedostatku financí bojují o přežití. Jakmile se tato zpráva dostala do médií, vláda konečně začala jednat a ministerstva financí a životního prostředí se dohodla na zvýšení dotací o 50 milionů, celkem tedy na 80 milionů korun, uvedla na Instagramu Alena Schillerová (za ANO).

Doporučeno
Zoologickým zahradám dochází peníze. V krajním případě budeme muset začít utrácet zvířata, říká šéf ZOO Dvůr Králové Zoologickým zahradám dochází peníze. V krajním případě budeme muset začít utrácet zvířata, říká šéf ZOO Dvůr Králové 22. března 2021 13:18

Na pořízení krmiva pro zvířata ve 28 českých ZOO uvolním dodatečných 50 milionů korun z rozpočtové rezervy. Tak aby zvířata pocítila dopady pandemie co možná nejméně,“ napsala Schillerová (za ANO) na sociální síti.

Domů
Sdílet
Diskuse