Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2021 13:24
Čas čtení 1:05
Daniel Mikolášik

Reselleři prodávají „satanistické“ Air Maxy za 25 000 dolarů. Nike po žalobě žádá, aby je zákazníci vrátili

Reselleři prodávají „satanistické“ Air Maxy za 25 000 dolarů. Nike po žalobě žádá, aby je zákazníci vrátili
Zdroj: MSCHF
MÓDA LIL NAS X
Uložit Uložené

Pokud sis koupil tenisky Lil Nas Xe, můžeš požádat o vrácení peněz v hodnotě původní ceny. Dnes je ale můžeš prodat za pětadvacetinásobek.

Raper Lil Nas X koncem března představil ve spolupráci s Brooklynským uměleckým kolektivem MSCHF tzv. satanovy tenisky. Způsobily pořádný rozruch a vlnu kritiky. Nespokojenost s nimi projevila i samotná společnost Nike, jejíž klasickou siluetu Air Max 97 použili pro tento limitovaný výtvor.

Sportovnímu gigantu se kontroverzní pár ozvláštněný prvky jako obrácený kříž, pentagram nebo kapka skutečné lidské krve v podrážce nelíbil, s oficiálním vydáním nesouhlasil a veřejně se od něj distancoval. Na kolektiv MSCHF dokonce podal žalobu za porušení autorských práv v souvislosti s upraveným párem s logem legendárního „swooshe“.

Doporučeno
Čí krev se nachází v kontroverzních „satanistických“ teniskách Lil Nas Xe? Každý pár obsahuje jen jednu kapku Čí krev se nachází v kontroverzních „satanistických“ teniskách Lil Nas Xe? Každý pár obsahuje jen jednu kapku 1. dubna 2021 11:19

Jak informuje Complex, soudní spor vyústil do dohody mezi Nike a MSCHF s tím, že kolektiv musí tenisky s okamžitou platností stáhnout z prodeje. Protože ale šlo o limitované kousky, které se za krátký čas vyprodaly, MSCHF se muselo pokusit stáhnout je z oběhu, a proto každému zákazníkovi zaslalo e-mail, v němž jej žádá, aby tenisky vrátil.

Domů
Sdílet
Diskuse