Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2021 8:25
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Denní nárůst nakažených: Testy odhalily 3 206 případů, rozvolnění se zatím nechystá

Denní nárůst nakažených: Testy odhalily 3 206 případů, rozvolnění se zatím nechystá
Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

Během pátku bylo hygienickými stanicemi v Česku potvrzeno 3 206 nových případů nákazy koronavirem. To je pro porovnání o pár desítek případů méně než předchozí den a asi o 1 600 případů méně, než tomu bylo v pátek minulý týden.

Oproti čtvrtku o několik stovek klesl také počet hospitalizovaných. Aktuálně se v nemocnicích nachází 4 421 pacientů s covidem-19, přičemž 971 osob je ve vážném stavu. V souvislosti s koronavirem v pátek zemřelo 27 lidí, s další aktualizací údajů však toto číslo ještě zřejmě naroste. Celkově si u nás pandemie vyžádala již 4 421 obětí.

Doporučeno
Arenberger: Česko se blíží k hranici, kdy by se dalo považovat epidemickou situaci za stabilizovanou. Je to ale na hraně Arenberger: Česko se blíží k hranici, kdy by se dalo považovat epidemickou situaci za stabilizovanou. Je to ale na hraně 16. dubna 2021 16:35

Ačkoliv u nás pandemie postupně zpomaluje, další rozvolnění opatření se v nejbližších dnech nechystá. „Do příštího týdne se nic měnit nebude. Z hlediska časového je třeba všem říct, aby byli rádi, že jsou teď děti ve škole. Nemohu zatím nic slíbit, zeptejte se příští týden,“ řekl v pátek na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Podle aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví bylo v České republice dosud vykázáno 2 422 985 očkování, přičemž 847 356 osob již obdrželo obě dávky vakcíny a očkování je u nich již ukončené. K očkování se v Česku používají látky Pfizer/BioNtech, Moderna a AstraZeneca.

Domů
Sdílet
Diskuse