Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2021 15:13
Čas čtení 0:46
Vojtěch Vanda

Babiš: „Vrbětice byly teroristický útok. Za slova o „útoku na zboží“ se omlouvám“

Babiš: „Vrbětice byly teroristický útok. Za slova o „útoku na zboží“ se omlouvám“
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ JAN HAMÁČEK
Uložit Uložené

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) a premiér Andrej Babiš (ANO) se vyjádřili ke kauze ve Vrběticích.

Premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) předstoupili před novináře, aby předali novinky ohledně kauzy, která řeší výbuch muničního skladu ve Vrběticích. Premiér Babiš se omluvil za slovo „zboží“, které použil v souvislosti s tím, že akt z ruské strany nebyl státní terorismus, ale pouhý „útok na zboží“.

Doporučeno
Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“ Petříček: „Odpálení skladu na našem území jako útok na zboží. Taky mi ten rusko-český slovníček podsouvali“ 20. dubna 2021 14:33

„Použil jsem slovo zboží, za to se omlouvám, ale nebylo to tak myšleno,“ uvedl Babiš novinářům.  „Já jsem jenom interpretoval to, co nám bylo řečeno. Chápu, že se vždycky vytkne jen jedna věc, můžu zopakovat, že mě to mrzí, omlouvám se za to, ale bylo to myšleno jinak. Operace agentů byla vedena na ten sklad, místo materiálu jsem řekl jiné slovo“ upřesnil svůj výrok premiér, který dodal, že „na mluvení není dobrej“.

Domů
Sdílet
Diskuse