Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2021 19:08
Čas čtení 0:44
Jakub Paulík

Průzkum o veganství: Účastníků se ptali, zda by se raději vzdali masa, nebo žili o 5-10 let méně

Průzkum o veganství: Účastníků se ptali, zda by se raději vzdali masa, nebo žili o 5-10 let méně
Zdroj: Pxhere/CC0/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Průzkum ukázal, že jídelníček bez masa si mnozí nedokáží představit.

Přibližně dvě třetiny Britů by se raději vzdaly 5 až 10 let svého života, aby mohli jíst nadále maso. Z průzkumu firmy OnePoll na vzorku 2 000 respondentů, o kterém píše Metro, vychází, že by až 67 % respondentů nedokázalo přejít na vegetariánskou či veganskou stravu, i ze cenu toho, že by si zkrátili život. 

Dokonce 6 % dotázaných lidí by raději šlo do vězení, než aby měli přijít o konzumaci masa. U odpovědí lidí ve věkové kategorii 25 až 34 let by za mříže šlo až 11 % dotázaných. 

Až 76 % respondentů odpovědělo, že jim záleží na životním prostředí, ale pouze 26 % potvrdilo, že by pro snížení jejich osobního dopadu na životní prostředí přestalo jíst maso.

Doporučeno
Influencerka Dewi je přes 8 let vegankou. Prozradila nám, jak je její strava finančně náročná a z čeho její jídelníček sestává Influencerka Dewi je přes 8 let vegankou. Prozradila nám, jak je její strava finančně náročná a z čeho její jídelníček sestává 9. března 2021 14:00
Domů
Sdílet
Diskuse