Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 18:02
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Česko a USA jsou na ruském seznamu nepřátelských zemí

Česko a USA jsou na ruském seznamu nepřátelských zemí
Zdroj: TASR – Michal Svítok
NEWS
Uložit Uložené

Česká republika se v Rusku dostala na černou listinu.

Rusko zveřejnilo oficiální seznam nepřátelských zemí, o kterém se v médiích před několika týdny diskutovalo. Jsou na něm jen Spojené státy americké a Česká republika. S odvoláním na tiskovou agenturu TASS o tom informoval Deník N.

Kvůli zařazení na seznam nepřátelských zemí bude mít česká ambasáda v Moskvě omezené možnosti při uzavírání pracovních smluv. Uzavřít ji české velvyslanectví může jen s devatenácti fyzickými osobami v Rusku. Americká ambasáda nemůže uzavřít smlouvu s nikým.

Opatření se týká uzavírání smluv s ruskými občany na práci v tamních ambasádách a nemělo by se vztahovat na občany nepřátelských zemí pracujících v diplomatických institucích. 

Doporučeno
Nynější protesty radikálních skupin v Izraeli jsou bezprecedentní. Je to nová situace, kterou ještě nikdo neviděl, říká Szántó Nynější protesty radikálních skupin v Izraeli jsou bezprecedentní. Je to nová situace, kterou ještě nikdo neviděl, říká Szántó 13. května 2021 17:59

Vztahy mezi Česko republikou a Ruskem ochladly po zveřejnění informací o podílu ruských agentů na explozích muničních skladů ve Vrběticích z roku 2014. U jednoho z výbuchů zemřeli dva Češi. Rusko však jakékoliv zapojení rozvědky do výbuchů odmítá. Po zveřejnění mezinárodního skandálu došlo k hromadnému vyhoštění diplomatů na obou stranách.

Domů
Sdílet
Diskuse