Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2021 17:04
Čas čtení 0:48
Adam Novosad

Bitcoin dnes zažil katastrofální propad. Kryptoměna jen za jeden den ztratila 30 % hodnoty, Elon Musk však tvrdí, že neprodává

Bitcoin dnes zažil katastrofální propad. Kryptoměna jen za jeden den ztratila 30 % hodnoty, Elon Musk však tvrdí, že neprodává
Zdroj: Unsplash/André François McKenzie/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Svět kryptoměn se dnes probudil do dne plného rapidní poklesů.

Hodnota kryptoměny Bitcoin se dnes propadla na polovinu hodnoty, kterou měla před měsícem. V polovině dubna se Bitcoin prodával za téměř 64 tisíc dolarů, ještě před několika dny to bylo téměř 60 tisíc, ale dnes klesl na 30 tisíc dolarů. Později se postupně zvedl na 35 tisíc.

Ve světě kryptoměn je však extrémní volatilita běžným fenoménem, ​​ačkoli závratné poklesy o více než 20 či 30 procent za den se neobjevují tak často.

Navzdory značně napjatým vztahům mezi miliardářem Elonem Muskem a kryptoměnovou komunitou však šéf Tesly své fanoušky ujistil, že automobilka svůj Bitcoin neprodává. Na Twitteru napsal jen krátký vzkaz „Tesla má diamantové ruce“, přičemž zobrazení diamantu vedle rukou se na internetu stalo symbolickým projevem toho, že investor odmítá během propadu hodnoty své mince či akcie prodat a nadále je drží.

Zatím je těžké odhadovat, jak se Bitcoin společně s ostatními kryptoměnami vyrovná s propadem, který trvá již více než týden a dnes vyvrcholil jedním z nejrychlejších poklesů za poslední měsíce.

Několik kryptoměnových burz jako Coinbase či Binance hlásily výpadky, kdy se investoři snažili buď své mince prodávat, nebo naopak nakupovat za mnohem nižší ceny než dosud.

Domů
Sdílet
Diskuse