Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. května 2021 17:45
Čas čtení 1:30
Martin Mičuda

Audi osvěžilo své portfolio. Modely A1, A4, A5, Q7 a Q8 mohou být nyní vizuálně sportovnější

Audi osvěžilo své portfolio. Modely A1, A4, A5, Q7 a Q8 mohou být nyní vizuálně sportovnější
Zdroj: Audi
TECH
Uložit Uložené

Volitelný paket S line competition dodává více vizuální atraktivity.

Německý prémiový výrobce se rozhodl upravit několik ze svých počinů, což má za následek, že modely Audi A1, A4, A5, Q7 a Q8 budou nyní vypadat o něco sportovněji. Může za to nový volitelný paket S line competition, který dodává porci vizuálního koření a přibližuje tak jednotlivá vozidla jejich sportovním eskovým derivátům.

Pro nejmenší automobil v portfoliu značky z Ingolstadtu to znamená, že v interiéru modelu A1 se objeví kontrastní červené prošívání, sportovní nárazníky a také plejáda černých exteriérových detailů. Těm následně sekunduje černá střecha mythos black nebo tmavší podklad full-LED světlometů. Paket následně dodává modravý odstín ascari a specifické 18" disky. S line competition je dostupný pro verze 30 TFSI, 35 TFSI a 40 TFSI; poslední zmíněný stupeň si přitom mezitím polepšil i v případě výkonu – agregát 2.0 TSI má totiž nově až 152 kW / 207 koní a 320 Nm.

Audi,
Zdroj: Audi

Obdobnou kúrou prošly i modely A4 a A5, tedy zástupci střední třídy. Automobilka sice na fotografiích komunikuje jen karosářské verze kombi Avant a 5dveřový liftback Sportback, dá se však předpokládat, že změny se týkají celého portfolia, tedy i sedanu, kupé a kabrioletu. Jejich společným znakem jsou optické sportovní nárazníky, 19, respektive 20" disky a tmavé kontrastní detaily: prvky v nárazníku, orámování masky, logo, lišty kolem oken, kryty zpětných zrcátek či zadní decentní spoiler z provedení S4 a S5.

Výkonná Matrix-LED světelná technika má také tmavší podklad, no a u motorických verzích s výkonem nad 150 kW / 204 koní jsou standardem brzdy s červenými třmeny. Do nabídky pro A5 se navíc dostala možnost volby černě lakované střechy. V interiéru je opět červené prošívání, výrazněji náladové osvětlení či sportovní S line sedadla. V případě modelů A4 a A5 na následující modelový rok nedochází ke zvýšení výkonů pro jednotlivé verze.

Audi,
Zdroj: Audi

Na závěr tu máme ta největší SUV, tedy Q7 a stylovější derivát Q8. Tyto modely dostávají dokonce paket S line competition plus, který kromě úprav z výše zmíněných modelů (černé exteriérové doplňky a červené prošívání) zahrnuje i karbonové kryty zpětných zrcátek a nové karbonové dekory v kokpitu.

V rámci nového paketu jsou standardem 21" dvoubarevné disky, součástí další volitelné výbavy je však až 22" obutí pro Q7 a 23" pro Q8. Ani v tomto případě nedošlo k úpravě techniky jako takové. V konečném důsledku se dá tedy říci, že jde o decentní modernizaci těch modelů, které jsou sice na trhu již delší dobu, ale zatím je nečeká facelift.

Audi,Audi,Audi,Audi,
Zobrazit galerii
(14)
Domů
Sdílet
Diskuse