Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2021 14:30
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Poslouchej posmrtné album legendárního DMXe. Hostují JAY-Z, Snoop Dogg i Lil Wayne

Poslouchej posmrtné album legendárního DMXe. Hostují JAY-Z, Snoop Dogg i Lil Wayne
Zdroj: GettyImages/Shahar Azran
HUDBA
Uložit Uložené

Populární rapový senior a jeden ze základních pilířů amerického rapu navždy odešel před pár týdny. Jeho nejbližší udělali vše pro to, aby dokončený materiál dostali k fanouškům.

V pátek spatřilo světlo světa album Exodus, které sice patří raperovi DMXovi, sám ho ale už vydat nestihl. Ve třinácti skladbách se postupně střídají největší legendy amerického rapu a základní pilíře, díky kterým tento žánr vyrostl až do současných výšin. Máme možnost slyšet kapacity, jako je JAY-Z, Lil Wayne, Snoop Dogg, ale i Bono, Alicia Keys, Usher a Nas. 

Celý projekt se podle očekávání nese ve znamení tradičního rapu, jehož příznivcem byl DMX během celého svého života. Na své si tedy mnohem více přijdou pamětníci než mladší příznivci rapového žánru.

Doporučeno
Kdo byl DMX a jak se stal legendou? Kdo byl DMX a jak se stal legendou? 9. dubna 2021 22:09

S informacemi o posmrtném albu rapera přicházel během posledních dnů producent Swizz Beatz, který měl k DMXovi během života velmi blízko. Nedávno ho popsal jako filantropa, který byl úplně jiný než ostatní rapeři. 

„Nikdy mu nezáleželo na penězích, autech nebo špercích. Záleželo mu na tom, jak se právě dnes cítíte. Vždy se ujišťoval, že jsou všichni v jeho okolí v pořádku,“ popsal Swiss Beatz charakter svého zesnulého kamaráda pro známého moderátora jménem Zane Lowe. 

Legendární raper DMX zemřel ve věku 50 let na následky infarktu, který si pravděpodobně způsobil předávkováním drogami.

 

Domů
Sdílet
Diskuse