Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2021 18:16
Čas čtení 0:49
Kamila Šebestová

V Arizoně obnovují plynovou komoru. Vězně budou popravovat kyanidem, který se používal i v Osvětimi.

V Arizoně obnovují plynovou komoru. Vězně budou popravovat kyanidem, který se používal i v Osvětimi.
Zdroj: Getty Images/Christopher Furlong
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Na trest smrti v Arizoně aktuálně čeká 115 vězňů.

Představitelé amerického státu Arizona se rozhodli nakoupit látky na smrtící plyn kyanid za více než 2 000 dolarů a zprovoznit plynovou komoru. Budou ji používat k popravám vězňů, které čeká trest smrti. S odhalením přišel britský deník The Guardian, kterému anonymní zdroj poslal připravované dokumenty. 

Podle The Guardian chce šestý největší americký stát zprovoznit plynovou komoru, kterou dlouhá léta nepoužíval. Loni ji pravidelně testovali, aby se ujistili, že funguje. Během zkoušek používali namísto plynu vodu. Nyní do ní chtějí nalít kyanid – stejný jed, který používaly koncentrační tábory v plynových komorách během holocaustu. 

Doporučeno
Navštívili jsme muslimy v české mešitě. Brání se extremismu a pohostí u sebe i nevěřící (Reportáž) Navštívili jsme muslimy v české mešitě. Brání se extremismu a pohostí u sebe i nevěřící (Reportáž) 29. května 2021 12:30
Domů
Sdílet
Diskuse