Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2021 9:56
Čas čtení 1:21
Viktor Kniš TASR

Vědci našli extrémně účinnou ochranu před koronavirem: jedna dávka Astry, druhá Pfizeru

Vědci našli extrémně účinnou ochranu před koronavirem: jedna dávka Astry, druhá Pfizeru
Zdroj: Getty Images/Jan Hetfleisch
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Vědci z Oxfordské univerzity v rámci studie Com-COV zkoumali možnost podat člověku dvě dávky vakcíny od různých výrobců.

Nejnovější výzkumy naznačují, že kombinací dávky vakcíny Astra Zeneca s vakcínou Pfizer/Biontech se vytváří silná imunitní odpověď proti koronaviru SARS-CoV-2. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.

Velmi vysoké koncentrace protilátek

Vědci z Oxfordské univerzity v rámci studie Com-COV zkoumali možnost podat člověku dvě dávky vakcíny od různých výrobců. Tyto vakcíny podali s odstupem čtyř týdnů.

Ve studii se píše, že očkování vakcínou společnosti Pfizer/Biontech a následné podání druhé dávky vakcíny Astra Zeneca  nebo i v opačném pořadí – vytváří vysoké koncentrace protilátek.

Doporučeno
Očkování se nemusíš bát. Takto probíhá návštěva očkovacího centra (Reportáž) Očkování se nemusíš bát. Takto probíhá návštěva očkovacího centra (Reportáž) 21. června 2021 19:09
Domů
Sdílet
Diskuse