Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2021 19:09
Čas čtení 3:56
Tereza Šnajdrová

Očkování se nemusíš bát. Takto probíhá návštěva očkovacího centra (Reportáž)

Očkování se nemusíš bát. Takto probíhá návštěva očkovacího centra (Reportáž)
Zdroj: TASR/Martin Baumann
REFRESHER OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Nemusíš se ničeho obávat.

Očkování, prostřednictvím nějž můžeme udělat tečku za koronavirem, je v plném proudu a registrovat se mohou všichni občané starší 16 let. Pokud stále s rezervací termínu otálíš, protože nevíš, co konkrétně tě v očkovacím centru čeká, jak takový proces probíhá nebo se jen bojíš toho, jak se budeš po vakcinaci cítit, tak jsi na správném místě. V naší krátké reportáži z očkování se dozvíš vše, co potřebuješ vědět. 

Doporučeno
Od července se k očkování mohou registrovat děti starší 12 let Od července se k očkování mohou registrovat děti starší 12 let 21. června 2021 11:21

Registrace a rezervace termínu

V první řadě se musíš k očkování proti koronaviru zaregistrovat, což nyní mohou učinit všichni starší 16 let. Na začátku registrace vyplníš své telefonní číslo, na které ti následně přijde SMS zpráva s ověřovacím kódem PIN1.

Po zadání kódu do systému vyplníš údaje o sobě (jméno, trvalé bydliště, rodné číslo, číslo a název své zdravotní pojišťovny) a vybereš si místo, kde se chceš nechat naočkovat. Pro výběr místa ti doporučujeme mrknout na web Covid očkování, kde si můžeš zkontrolovat, které místo je nejméně vytížené a kde se dostaneš na řadu nejrychleji. 

Druhým krokem je rezervace, pro níž obdržíš zvací SMS s kódem PIN2. Po jeho zadání do systému provedeš rezervaci konkrétního termínu, avšak musíš ji udělat nejpozději do 72 hodin od obdržení PIN 2. Pak už bude pozdě. K samotnému očkování si pak nezapomeň vzít občanský průkaz a průkaz pojištěnce.

Doporučeno
7 důvodů, proč by se měl mladý člověk nechat očkovat 7 důvodů, proč by se měl mladý člověk nechat očkovat 31. května 2021 13:36
Domů
Sdílet
Diskuse