Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2021 7:49
Čas čtení 0:41
Dominik Vetrák

CODA je drama o teenagerce, která se musí starat o svou neslyšící rodinu. Zůstane navždy doma, nebo si splní svůj hudební sen?

CODA je drama o teenagerce, která se musí starat o svou neslyšící rodinu. Zůstane navždy doma, nebo si splní svůj hudební sen?
Zdroj: Apple TV+
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

CODA bude mít premiéru na Apple TV+ již v srpnu. Sleduj trailer.

Film CODA zazářil na festivalu Sundance Film Festival, odkud jej koupila společnost Apple za 25 milionů dolarů, což je rekord festivalu. CODA je zkratka pro Child of Deaf Parents, a to v překladu znamená dítě neslyšících rodičů.

Název snímku tak popisuje i jeho hlavní postavu – 17letou Ruby. Ta je v rodině sestávající z rodičů a jejího bratra jedinou, která nemá sluchové postižení. Všichni ostatní jsou neslyšící, a tak jim celý život pomáhá, obzvlášť v jejich podnikání s rybařením.

Doporučeno
I já jsem v životě měla období, kdy jsem nepraktikovala sex. Takové věci může zažívat každý, říká režisérka AsexuaLOVE (Rozhovor) I já jsem v životě měla období, kdy jsem nepraktikovala sex. Takové věci může zažívat každý, říká režisérka AsexuaLOVE (Rozhovor) 20. června 2021 10:20

Co se však stane, když dívka najde svůj první životní cíl a vášeň, která se netýká její rodiny a její potřeby? Na střední škole ji totiž uchvátí zpěv. Brzy se musí rozhodnout, zda půjde za svým cílem v hudbě, nebo zůstane doma pomáhat svým rodičům. Snímek má nesmírně pozitivní ohlasy a po zhlédnutí traileru nám je jasné, že nepůjde o nic průměrného.

Tvůrci na emoce dokázali zaútočit již v prvním traileru. CODA Premiér na Apple TV+ už 13. srpna. Ve filmu účinkují převážně neznámí herci. Režie se chopila Sian Heder, která dříve natočila chválené drama Tallulah.

Domů
Sdílet
Diskuse