Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2021 19:03
Čas čtení 0:42
Jakub Paulík

Žena, která na Tour de France zapříčinila pád cyklistů, je již ve vazbě. Co jí hrozí?

Žena, která na Tour de France zapříčinila pád cyklistů, je již ve vazbě. Co jí hrozí?
Zdroj: Unsplash/Tom Wheatley/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Fanynka může dostat mastnou pokutu i vězení.

Fanynku z Tour de France, která transparentem zapříčinila pád téměř celého pelotonu, zadržela policie. Podle informací deníku Daily Mail se aktuálně nachází ve vazbě. Do pozornosti médií a strážců zákona se dostala v sobotu 26. června během 1. etapy Tour de France, když zapříčinila velkou kolizi zhruba 50 cyklistů.

Doporučeno
Po překonání rakoviny nemám strach z ničeho, říká Separ na margo svého boxerského zápasu. Rytmus trénuje tvrdě už tři roky Po překonání rakoviny nemám strach z ničeho, říká Separ na margo svého boxerského zápasu. Rytmus trénuje tvrdě už tři roky 29. června 2021 9:30

Transparentem, kterým zdravila své prarodiče, zasáhla nizozemského cyklistu z týmu Jumbo-vismo. Ten spadl na zem a stáhl mnoho soutěžících. Někteří z cyklistů před spadlým mužem dokonce nestihli zabrzdit, a tak ho přejeli. Žena s transparentem následně z místa utekla a policie po ní spustila pátrání.

První etapu nakonec vyhrál Francouz Julian Alaphilippe. Jeho kolegové a soupeři z jiných týmů si místo bodů odnesli především zranění. Jezdci Sonny Colbrelli a Wout van Aert přitom až do nešťastného pádu patřili mezi hlavní favority. Při druhé etapě cyklisté protestovali kvůli nízké bezpečnosti na Tour de France, o níž se mohli přesvědčit během prvních závodů.

Trestem pro nezodpovědnou fanynku může být až roční vězení a pokuta ve výši zhruba 390 tisíc korun.

Domů
Sdílet
Diskuse