Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2021 17:08
Čas čtení 0:25
Ondřej Jarůšek

Karolína Plíšková po napínavém boji prohrála ve finále Wimbledonu 2:1 na sety

Karolína Plíšková po napínavém boji prohrála ve finále Wimbledonu 2:1 na sety
Zdroj: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth
SPORT
Uložit Uložené

Finále Wimbledonu je za námi.

Přední česká tenistka Karolína Plíšková nastoupila v sobotu do finále Wimbledonu proti Australance Ashleigh Barty. Ze zisku prestižní trofeje se však nakonec může radovat Australanka Barty, která po napínavém boji potvrdila pozici favoritky a Plíškovou porazila 2:1 na sety.

Současná světová jednička Barty v prvním setu zdolala českou tenistku poměrem 6:3, přičemž Plíšková prohrála první čtyři gemy. Druhý set se Plíškové podařilo získat pro sebe, a a to v poměru 6:7 na gemy. V rozhodujícím třetím setu už ale Barty nezaváhala a zvítězila opět 6:3 na gemy.

Doporučeno
Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem 6. července 2021 8:00

Navzdory dnešní prohře se však pro Karolínu Plíškovou jedná o obrovský úspěch, že se dokázala probojovat až do samotného finále a dle vlastních slov se cítí šťastná.

karolína plíšková
Zdroj: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth
Domů
Sdílet
Diskuse